Не мисля, че има губещи и печеливши от идването на Зеленски у

...
Не мисля, че има губещи и печеливши от идването на Зеленски у
Коментари Харесай

Политолог: Колкото по-малко съществува тази коалиция, толкова по-добре за България

Не мисля, че има губещи и печеливши от идването на Зеленски у нас. Според мен поводът да има държавно управление е Украйна, не България. Това са насоките на новия американски посланик.

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria политологът доц. Мария Пиргова.

Противоречията са много. Даваме оръжия за Украйна от първия ден, хубаво е, че имаме президент, който има по-различна позиция. България има опция да е въпреки всичко по-близо до Турция, Гърция, страни, които се държат по-различно от Западна Европа, тъй като ние не сме Западна Европа. Тоест, ние за момента правим възможната политика.

Не съм склонен с това. Вярно е, че външните фактори повлияха на съставянето на това държавно управление, само че това не беше главното нещо. Идването на Зеленски беше голямо нещо за " сглобката ", както я назовават. Брюксел и Вашингтон приветстват това, но по-хубавото е, че България сподели взаимност с жертвата на забележима експанзия, която не се знае по кое време ще приключи, отговори сътрудника й доцент Иво Инджов.

 
Това, че България е имала благоприятни условия за други геополитически избори са измислици. България е в Европейски Съюз и НАТО. Аз не виждам какво като претенция могат да имат хората към нашите политици. Аз не приветствам президента и неговата политика, но той се държа добре през тези месеци в ръководство на служебните държавни управления.
доц. Мария Пиргова - политолог

Русия е рискова за нас след тази непосредственост и е добра да имаме добри отношения с Русия и след войната. Според мен войната няма да свърши скоро поради корпоративни ползи. Няма да е заради децата, които отидоха в Крим, с цел да се спасят с родителите си. Светът преди този момент беше еднополюсен, Съединени американски щати желаеха да владеят целия свят.

Може и да се стигне до ротация на премиерите на това държавно управление. Борисов се усеща добре в него. България се отхвърли да бъде правова и демократична държава. Сега ще гледаме деяние сред корпоративните ползи на ПП/ДБ и запазването на парите на мутрите и хората към ГЕРБ. За българите това не значи нищо положително. За медицина ще се дават повече пари, само че не за жителите. Цените и инфлацията ще останат същите, счита доцент Пиргова.

Според мен България би трябвало да търси начини да развива енергетиката си и, в случай че може да се раздели с съветските реактори, да го направи, сподели още доц Инджов.

 
Когато се противопоставят причините на Радев и Зеленски – те резервираха положителния звук в последна сметка. Видно беше обаче, че слабата страна в аргументацията на президента Зеленски е, че той не казва как ще се случи този мир след като 1/5 от страната е окупирана, а електрическите централи голяма част от тях също са окупирани.
доцент Иво Инджов - политолог

Що се отнася до казаното от Калоян Методиев в него има истина, само че там има и персонална засегнатост от връзките си с Радев, само че обстановката беше такава, че Конституцията го овласти той да бъде патрон на служебното държавно управление.

Изпира се имиджът на Борисов и на Пеевски заради принципния компромис, който ПП/ДБ направиха с тази негласна коалиция, която към този момент е нещо като нова тройна коалиция, която колкото по-малко съществува – по-добре за България. Въпросът е каква е алтернативата, сподели още доцент Иво Инджов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР